Geavanceerde mogelijkheden

Uitgebreide beheeropties

MAS24 heeft diverse ondersteunende opties, zoals de mogelijkheid van het bijplaatsen van foto’s of service handleidingen bij een taak, (sub)object of groep. Ook bij uitgevoerde werkzaamheden kunnen foto’s of documenten worden geplaatst en per taak een notitie of opmerking worden toegevoegd. Dit kan bij het betreffende (sub)object maar voor het invullen van niet automatisch gekoppelde draaiurenstanden bestaat ook een speciale pagina. De onderhoudshistorie is per (sub)object direct inzichtelijk oproepbaar inclusief de toegevoegde opmerkingen. Ook zijn deze in de vorm van een rapportage te exporteren als PDF als bewijs voor een verzekeraar of bij verkoop van een object.

Strategische onderhoudsplanning

MAS24 geeft niet alleen de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden aan maar kan ook worden ingezet voor strategische onderhoudsplanning. Heeft u een schip wat voor langere tijd in het buitenland ingezet gaat worden dan kan exact worden berekend of het goedkoper is de werkzaamheden vroegtijdig uit te voeren voordat het schip Nederland verlaat en zo af te schrijven op de huidige onderdelen en materialen of het onderhoud in het buitenland te laten uitvoeren met wellicht uitval van de functionaliteiten en hogere kosten op dat moment van het onderhoud.

Voorraadbeheer

In de module voorraadbeheer kan exact worden bijgehouden welke onderdelen of materialen er bij bepaald onderhoud nodig zijn en hoeveel er aanwezig zijn of voor een bepaalde periode aanwezig moeten zijn. Ook kan er per object een balanslijst worden uitgedraaid waarop de werkelijke voorraad kan worden gecorrigeerd. Om grip op de kosten te houden maar ook om slijtages op objecten te signaleren zijn er statistieken te genereren waar bijvoorbeeld het olieverbruik in een periode inzichtelijk wordt. Aan de hand van deze grafiek wordt duidelijk dat een motor eerder gereviseerd zal moeten worden dan wat technisch hiervoor begroot was. MAS24 zorgt hier voor het voorkomen van uitval van kritische bedrijfsmiddelen.

Gebruikersbeheer

De (sub)objecten kunnen eenvoudig worden verschoven naar medewerkers zodat zichtbaar wordt dat dat als taken over gaan naar een andere medewerker het onderhoud kwalitatiever of minder wordt uitgevoerd of dat het verbruik van bepaalde materialen stijgt. Er bestaan rolmodellen voor administrator, leidinggevende en uitvoerende zodat de rechten tot aanpassingen of wijzigingen beperkt blijven tot geautoriseerden.